Kistdam in het Scheur

20-12-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS/REGIO - Aannemerscombinatie BAAK is in opdracht van Rijkswaterstaat begonnen met de bouw van een tijdelijke kistdam in het Scheur in Rozenburg. Binnen de kistdam wordt vanaf midden 2019 de toerit van de Maasdeltatunnel gebouwd die onderdeel is van de nieuwe A24 Blankenburgverbinding. De kistdam bestaat uit grote stalen buispalen en damwandplanken die in de grond worden getrild. Deze werkzaamheden duren tot de zomer van 2019 en zorgen mogelijk voor geluidshinder in de omgeving.

De werkzaamheden worden uitgevoerd van half december 2018 tot aan de zomer van 2019. Dit gebeurt in principe van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Bij uitzondering wordt er ook gewerkt op zaterdag 22 december tussen 08.00 en 16.00 uur. Mocht het later nogmaals nodig zijn om op zaterdagen te werken, dan wordt de omgeving daar over geïnformeerd. Met een grote kraan met trilblok brengt BAAK de buispalen en damwanden aan. Dit kan geluidshinder geven voor de omwonenden. 

Kistdam in het Scheur

De kistdam bestaat uit drie delen van elk ongeveer 50 meter breed. De delen worden gebouwd rond de toekomstige toerit van de Maasdeltatunnel. De kistdam zorgt voor de nodige stabiliteit bij het graven van de toerit van de Maasdeltatunnel en schermt de bouwplaats af van de vaargeul. De werkzaamheden om de kistdam te maken worden voor zomer 2019 afgerond. Er ligt dan een stevige basis voor de bouw van de Maasdeltatunnel die daarna van start gaat.Gerelateerd