Medewerkers gemeente volgen training 'dementievriendelijk'

10-03-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Medewerkers van de gemeente Maassluis volgen een training waarin zij leren goed om te gaan met mensen met dementie. De training is onderdeel van 'Samen dementievriendelijk'. Dit is een 5-jarig programma dat Nederland dementievriendelijker moet maken.

Bij balie stadhuis
Het zal u maar gebeuren: u staat aan de balie in het gemeentehuis en kunt zich niet meer herinneren waarvoor u kwam. Dan is het fijn als de medewerker begrip toont, rustig blijft en u probeert te helpen. In de training leren de medewerkers hoe in dit soort situaties te handelen.

Hulp voor iedereen
In Maassluis wonen zo’n 550 mensen met dementie. Door de vergrijzing wordt die groep snel groter. Mensen met dementie wonen vaak nog thuis en gaan er regelmatig alleen op uit. Maar dagelijkse handelingen, zoals boodschappen halen of iets regelen op het gemeentehuis, worden steeds moeilijker. De gemeente Maassluis wil dat iedereen met (symptomen van) dementie overal op de juiste manier geholpen wordt.

Word ook dementievriendelijk
Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie. Iedereen krijgt ermee te maken: in onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of binnen een vereniging. De grootste wens van mensen met dementie - én van hun mantelzorgers - is dat ze zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Daarbij hebben zij wel de hulp van hun omgeving nodig.

Volg gratis training
Bewustwording is de eerste stap op weg naar een dementievriendelijk Nederland. Wilt u uw kennis over dementie vergroten? Volg dan één van de gratis online trainingen van 15 minuten op www.samendementievriendelijk.nl.

Gerelateerd