Categorieën

Service

Opruimestafette scholen, de laatste etappe !

Opruimestafette scholen, de laatste etappe !
Nieuws

Opruimestafette scholen, de laatste etappe !

  • Redactie
  • 09-04-2023
  • Nieuws
Opruimestafette scholen, de laatste etappe !
MAASSLUIS - Op 4 en 5 april was de laatste van 5 etappes van de opruimestafette van scholen in Maasluis. En ja, met een echte eindsprint. Nu waren de Montessorischool op dinsdag, en de Westhoek en de Ichtus op woensdag aan de beurt. In kleine groepjes is zwerfvuil in de wijken bij de scholen verzameld. Op de gelopen routes wist de schooljeugd door goed te kijken veel klein en groter vuil te verzamelen. Verbazing over wat er allemaal gevonden werd. En ook ongenoegen over de plekken waar het bezaaid lag met sigarettenpeuken. Tijdens het opruimen en in de evaluatie lieten veel kinderen weten dat ze het een leuke actie vonden, dat ze het belangrijk vonden.

De deelnemende kinderen kregen ook nu weer allemaal de 'Clean-team' button. Zo zijn er in Maassluis nu al ongeveer 500 jeugdleden. De scholen kregen het glaskunstwerk ter herinnering. Op woensdag kon dit overhandigd worden door wethouder Denise Mulder. Voor 2023 is de estafette nu afgerond. De organisatie kijkt terug op een leuke actie, een geslaagd initiatief. Immers de schooljeugd van Maassluis heeft met veel enthousiasme een statement gemaakt, dat navolging verdient. Maassluis zwerfvuil vrij weer een stap dichterbij.

De ondersteuning van de actie door de gemeente was erg belangrijk. De scholen waren blij met het glaskunstwerk, in de meeste gevallen uitgereikt door de wethouder. Van de organisatie wist Kathie diStefano iedere keer een enthousiaste voorbereiding of evaluatie te brengen. Paul van Deventer en Ate Tuitman danken naast de betrokken meesters en juffen en verder de extra hulp van Wil, Jan en Ria bij de begeleiding van de groepen kinderen.

Overigens ook in deze laatste wijken was goed te merken dat er al meerdere bewoners zijn die regelmatig hun eigen straat schoonhouden. En ja, je ziet het steeds vaker en op steeds meer plaatsen in Maassluis. Het doet deugd om ook deze positieve noot bij de eindstreep van de opruim estafette scholen 2023 te kunnen vermelden.