Forum voor Maassluis komt snel met nieuwe fractievoorzitter

10-12-2020 Politiek Redactie

Jan van den Hoek; foto: gemeente Maassluis

MAASSLUIS - Forum voor Maassluis zal binnenkort een nieuwe fractievoorzitter presenteren. De huidige leider van de tweemansfractie in de Maassluise raad, Loek Molmans, stopt in januari als raadslid.

Hij wil het, gezien zijn leeftijd, rustiger aan gaan doen. De fractie heeft enkele kandidaten op het oog, stelt Jan van den Hoek, het andere raadslid van Forum voor Maassluis.

Twee potentiële opvolgers, Aad Rietdijk en Gary Bouwer, vielen de afgelopen tijd af. Bouwer maakte maandag bekend in het nieuwe jaar uit de partij te stappen; hij wil niet langer geassocieerd worden met het landelijke Forum voor Democratie, zo liet hij weten. "Ik erger mij al geruime tijd aan hun 'boreale' koers en geflirt met extreemrechts", gaf hij aan.

Rietdijk liet al enkele weken geleden weten niet verder te willen in de politiek, om persoonlijke redenen.

Al met is het een 'ongelukkige samenloop van omstandigheden', aldus Van den Hoek. Wat hem betreft is de link die Bouwer legt met het landelijke Forum voor Democratie niet terecht. "Wij zijn geen Forum voor Democratie. We zijn puur een lokale naam met de naam forum erin. Ik vind het jammer dat het nu zo loopt, dat was niet nodig geweest."

Volgens Van den Hoek, een van de oprichters van de partij, is het voortbestaan van de partij niet in gevaar.Gerelateerd