Categorieën

Service

Dubbel succes voor Mahorokan bij European Cup Judo

Dubbel succes voor Mahorokan bij European Cup Judo
Sport

Dubbel succes voor Mahorokan bij European Cup Judo

  • Redactie
  • 23-05-2023
  • Sport
Dubbel succes voor Mahorokan bij European Cup Judo
MAASSLUIS/PALE - Bij de East Sarajevo senior European Cup in het Bosnische Pale hebben de Mahorokan judoka’s uitstekend gepresteerd. Met 25 deelnemende landen was het toernooi druk en sterk bezet.

Op de eerste toernooidag was het Franka van der Salm (-52 kg) die moest aantreden op de mat. In haar eerste ronde versloeg ze de Turkse Bayraktar met Ippon. In de kwartfinale was de latere kampioene Stangar met verwurging te sterk. Via winst in de herkansing op de Zwitserse Fernandez plaatste Franka zich voor de strijd om het brons. Na een snelle voorsprong met waza ari tegen Kuras uit Polen wist ze vlak voor tijd zelfs nog met een Ippon score de bronzen medaille binnen te halen. Voor Franka dit jaar al haar tweede European Cup medaille.

De tweede dag stond Coen van Winden (-81 kg) op de judomat. In zijn eerste ronde won hij van Mesko uit Tsjechië. In de tweede ronde versloeg hij de Bosniër Zdrale. In de kwartfinale werd de Israëliër Ben Haroch aan de zegekar gebonden. Ook in de spannende halve finale werd uiteindelijk Alllahverdiyev uit Azerbeidzjan in de golden score met Ippon verslagen. In de finale tegen een andere Azerbeidzjaan Imamverdiev ontbrak de scherpte en moest hij zich tevreden stellen met het zilver. Een fraaie en verdiende zilveren European senioren medaille voor Coen.