Boekje over schilder Corstiaan Willem Smith

21-10-2017 Uit Redactie

Foto: Pieter van Houten

MAASSLUIS - De Maassluise schilder Corstiaan Willem Smith was zijn levenlang actief als huisschilder maar ook als bekwaam kunstschilder. Een omvangrijk oeuvre is het onderwerp van een expositie in Museum Maassluis. De expositie wordt en is uitgebreid met werken uit particulier bezit.

Inmiddels is ook een boekje over hem geproduceerd: Corstiaan Willem Smith, een veelzijdig schilder. Hierin aandacht voor zijn werk: stads- en riviergezichten van Maassluis, zeegezichten en stillevens van Hollandse landschappen. In de tentoonstelling kunt u zien dat er overeenkomsten zijn met de Haagse School, die zich onder andere kenmerkt door een sobere stijl en het gebruik van grijstinten bij landschappen en zeegezichten.

Op zaterdag 4 november aanstaande wordt om 10.30 uur het eerste exemplaar van het boekje officieel door bestuurslid Victor Knippenberg overhandigd aan burgemeester Edo Haan.

In de Tuinzaal van het museum kunnen bezoekers met het boekje in de hand de tentoonstelling over deze bijzondere Maassluise kunstenaar bekijken. De expositie duurt nog t/m 30 december 2017.

Info
Museum Maassluis, Zuiddijk 16, 3143 AS Maassluis, 010 – 5913813. info@museummaassluis.nl, www.museummaassluis.nl, Museum Maassluis op Facebook. Het museum is geopend op dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Gerelateerd