75 sociale huurwoningen op De Kade Maassluis

15-12-2020 Wonen Redactie

MAASSLUIS - Maasdelta Groep en Waal hebben een overeenkomst getekend voor 75 sociale huurwoningen op De Kade Maassluis. Het gaat om 20 maisonnettes en 55 appartementen, in een woongebouw met zes woonlagen. De bouw kan binnenkort beginnen. Maasdelta gaat de woningen als sociale huurwoningen verhuren. 

Wethouder Sjoerd Kuiper (o.a. volkshuisvesting en ruimtelijke ordening) van de gemeente Maassluis is enthousiast. ,,In Maassluis investeren we in duurzame en gemengde wijken, dat bewijst Maasdelta opnieuw. Het is heel goed nieuws dat op de Kade ook in de eerste fase sociale huurwoningen worden gebouwd, zodat er ook voor Maassluizers met een bescheiden inkomen goede woningen beschikbaar komen.''

Het gevelbeeld van de nieuwe huurwoningen doet denken aan Maassluise pakhuizen. De materialen zijn stoer en industrieel. Het is een langgerekt blok aan de noordzijde van de brede handelskade. De woningen worden energiezuinig en gasloos gebouwd en zijn voorzien van een warmtepomp en vloerverwarming. 

Op de begane grond bevinden zich twintig maisonnette woningen. Deze woningen hebben een eigen entree aan de Handelskade. De maisonnette woning bestaat uit een begane grond met woonkamer en keuken en een verdieping met 3 slaapkamers en een badkamer. Elke woning heeft een voor- en achtertuin en een berging. 

Boven de maisonnettes bevinden zich 55 appartementen. Deze hebben een woonkamer, keuken, badkamer en 2 slaapkamers. De appartementen zijn gelegen aan een galerij en worden ontsloten via een ruime entree waar twee liften zijn. Op de begane grond heeft men een eigen berging. De appartementen hebben uitzicht over de wijk, de groene dijken en het station richting de stad.

Waal start naar verwachting in maart 2021 met de heiwerkzaamheden van het nieuwe woongebouw. De oplevering vindt in de tweede helft van 2022 plaats. De huurwoningen worden in 2022 te huur aangeboden, via Woonnet Rijnmond.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date